Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017


     ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ..!!
ΠΡΟΤΑΣΗ  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ  –
- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Ν. 3848/2010 (άρθρο  31, παρ.1)
1. Σχετικά με τις αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών, θεωρώ ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο  31, παρ.1 του Ν.3848/2010, το οποίο ουσιαστικά αναφέρει ότι δεν αποδεσμεύεται κανένας αποσπασμένος εκπαιδευτικός, αν δεν τον αντικαταστήσει ο αναπληρωτής του. Υπάρχει όμως σήμερα σοβαρό νομικό κενό, διότι, το 2010 οι Δ/ντές Εκπαίδευσης έχοντας εγκεκριμένες τις πιστώσεις,  καλούσαν εκπαιδευτικούς τηλεφωνικά από τον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων και κάλυπταν σύντομα τα κενά. Σήμερα, που η κάθε θέση αναπληρωτή ορίζεται κεντρικά από το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΕΘ) και σε περίπτωση μη αποδοχής ανακινείται εκ νέου διαδικασία ονομαστικής πρόσληψης, οι αποσπάσεις είναι σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθούν αν οι Δ/ντες εκπαίδευσης επιμείνουν μεν στο γράμμα του Νόμου,  παράλληλα όμως, αμελήσουν να εκκινήσουν εγκαίρως  τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτή,  ή δεν χρησιμοποιήσουν τις πλεονάζουσες ώρες μονίμων εκπαιδευτικών της αντίστοιχης ειδικότητας, ώστε να καλύψουν (έστω και προσωρινά) το κενό του αποσπασθέντος εκπαιδευτικού.
2. Επειδή η λειτουργία των ΣΔΕ (Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας) λόγω των δεσμεύσεων του ΕΣΠΑ (δημιουργία επιτροπών για εγγραφές-προμήθειες) εξαρτάται άμεσα (δεν μπορούν αλλιώς να λειτουργήσουν) από την παρουσία τριών τουλάχιστον μονίμων εκπαιδευτικών στο δυναμικό τους, κάνω έκκληση, να φέρετε τροποποίηση του Νόμου 3848/2010 (άρθρο  31, παρ.1) στη Βουλή που να αναγκάζει τους Δ/ντες Εκπαίδευσης σε κάθε Νομό, να εκτελούν άμεσα τις ανακοινωθείσες αποσπάσεις για τα ΣΔΕ.

                                             Ο Δ/ντης του 1ου ΣΔΕ Δομοκού (Φυλακών)
                                                   Μπατζάκας  Δημήτρης
                                                  ΠΕ 04-01 (Φυσικός Med)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ                      ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΑΙΤΙΑ

Διευκρινίζω ότι παρακάτω αναφέρονται οι παράγοντες που κάνουν τις συνθήκες στη φυλακή σκληρές βάσει πανευρωπαϊκών ερευνών. Αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει καθολικά για όλες τις φυλακές , απλά είναι περιστασιακοί παράγοντες που αφορούν μεμονωμένες στιγμές ή μεμονωμένα άτομα. 
Όσον αφορά τη συνολική εικόνα, από την εμπειρία μου στις φυλακές Δομοκού, εκτός από την έλλειψη ψυχολόγου, οι υπόλοιποι παράγοντες δεν ισχύουν διότι υπάρχει υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο σωφρονιστικών υπαλλήλων, ισχυρή επίδραση και φροντίδα από τη Διοίκηση για πιο ανθρώπινες συνθήκες των κρατουμένων στα πλαίσια των δυνατοτήτων που της παρέχονται από το νόμο και ισχυρή υποστήριξη των κρατουμένων για εκπαίδευση και ανακούφιση των συμπτωμάτων του εγκλεισμού και της ιδρυματοποίησης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου